17 tūkstoši cilvēku ceturtdien izgāja Vācijas pilsētu ielās, lai protestētu pret iespējamo karu Irākā, un sestdien ir gaidāma plaša demonstrācija Berlīnē, informēja policija.
Septiņi tūkstoši cilvēku Hamburgā nostājās vairākus kilometrus garā ķēdē, turot rokās svecītes. Brēmenē seši vai septiņi tūkstoši cilvēku, tostarp daži tūkstoši skolēnu, devās pretkara gājienā. Vircburgā pret karu Irākā protestēja četri tūkstoši cilvēku.

Drēzdenē tika atzīmēta 58.gadskārta kopš britu kara aviācijas uzlidojumiem, kas 1945.gada 13.februārī nopostīja šo pilsētu un nogalināja 35 tūkstošus cilvēku. Tika pausti aicinājumi vairs nekarot.

Piemiņas pasākumos Drēzdenē piedalījās delegācija no Spānijas basku pilsētas Gernikas, kas tika sabombardēta 1937.gada 26.aprīlī Spānijas pilsoņkara laikā.

Ir gaidāms, ka pretkara demonstrācijā Berlīnē sestdien piedalīsies vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku. Organizatori uzskata, ka tas kļūs par svarīgāko miera gājienu 10 gadu laikā.

Vācijas kanclers Gerhards Šrēders ceturtdien teica runu parlamentā, vēlreiz apliecinot, ka viņš ir stingri pret karu Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!