Foto: AFP/Scanpix/LETA

Parīze un Berlīne kopīgi ierosinās izmaiņas Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumos, lai labāk spētu reaģēt uz globālo lieluzņēmumu radīto aizvien lielāko konkurenci, trešdien paziņoja Vācijas ekonomikas ministrs Pēters Altmaiers pēc tam, kad Brisele bija noraidījusi "Siemens" un "Alstom" vilcienu ražošanas biznesu apvienošanas darījumu.

"Mēs cienām ES lēmumu un kompetenci," žurnālistiem Berlīnē norādīja Altmaiers. "Taču mēs esam pārliecināti, ka mums nepieciešams domāt par nākotnes izmaiņām Eiropas konkurences noteikumos un pieņemt lēmumus attiecībā uz šīm izmaiņām, lai Eiropas uzņēmumi spētu līdzvērtīgi konkurēt ar ASV un Ķīnas kompānijām."

"Es esmu vienojies ar savu franču kolēģi Bruno Lemēru, ka mēs kopīgi sagatavosim Vācijas un Francijas ierosinājumus, kas varētu novest pie savlaicīgām Eiropas konkurences noteikumu izmaiņām," sacīja Altmaiers.

Jau ziņots, ka ES konkurences komisāre Margrēta Vestagere trešdien noraidīja Vācijas rūpniecības giganta "Siemens" un Francijas mašīnbūves uzņēmuma "Alstom" ieceri apvienot to vilcienu ražošanas biznesus, neskatoties uz Berlīnes un Parīzes izrādīto spiedienu.

Gan Francijas, gan Vācijas valdības bija paudušas atbalstu šim darījumam, uzsverot, ka Ķīnas giganta CRRC darbības izvēršana globālajā tirgū negatīvi ietekmēs Eiropas ražotāju darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!