Vairākas Ziemeļeiropas daļas vienas nakts laikā skārusi vētra. Lielā Vācijas daļā zibens spērieni izraisījuši ugunsgrēkus, bet lietusgāžu dēļ applūduši autoceļi, pirmdien pavēstīja operatīvie dienesti.
Šēseles pilsētā Vācijas ziemeļos notikušais Brīvdabas rokmūzikas festivāls "Hurricane" ("Viesuļvētra") beidzās krietni pirms paredzētā laika, kad meteoroloģiskie apstākļi sāka līdzināties festivāla nosaukumam - svētdienas vakarā lietus pārpludināja skatītāju zonu, autostāvvietu un telšu zonu. Vietām ūdens līmenis sniedzās līdz ceļiem.

Muzikālā izrāde ar 50 000 skatītāju tika pārtraukta, un tūkstošiem apmeklētāju, kuru teltis bija applūdušas, nakti pavadīja milzu nojumē, kas sākotnēji bija paredzēta nakts diskotēkai.

Vācijas ugunsdzēsības dienesti lielāko daļu nakts pavadījuši, sūknējot ūdeni no pagrabiem un autoceļiem un novācot nokritušos koku zarus no autoceļiem.

Savukārt energokompānijas brigādes nodarbojās ar krītošo koku sabojāto elektrolīniju atjaunošanu.

Meteoroloģiskie dienesti pavēstīja, ka brāzmas sasniegušas pat 115 kilometru stundā lielu ātrumu. Tās izraisījusi atmosfēras fronte, kas vairākās Eiropas daļās atnesusi karstu laiku, kā dēļ gaisa temperatūra vairākas dienas sasniegusi plus 30 grādus.

Krēfeldē Vācijas rietumos pēc zibens spēriena pa koku ievainojumus guvusi zem tā no lietus patvērusies ģimene ar divus gadus vecu bērnu.

Visi trīs cietušie nogādāti slimnīcā uz novērošanu. Mazuļa tēvs kritiena laikā pret zemi sasitis galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!