Vācijas smēķētājiem no nākamā gada janvāra draud cigarešu deficīts, jo jaunais likums par tabakas akcīzes paaugstināšanu prasa, laiuz cigarešu paciņām būtu uzlīmētas tabakas akcīzes uzlīmes.
Saskaņā ar likumprojektu 2004. gada 1.janvārī nodoklis par vienu cigarešu iesaiņojumu pieaugs par 0,40 eiro (0,26 latiem). Taču ražotāji sūdzas, ka viņi līdz šim laikam nespēs nodrošināt obligātās nodokļu uzlīmes uz cigarešu paciņām, tādējādi var pārtrūkt cigarešu piegāde tirdzniecības vietām.

"Likums par tabakas akcīzes paaugstināšanu stāsies spēkā novembra beigās vai decembra sākumā. Lai sagatavotu jaunās uzlīmes un iepakojumu, vajadzēs apmēram 17 nedēļas," sacīja Vācijas Cigarešu rūpniecība asociācijas preses sekretārs.

Vācijas valdošajā koalīcijā ietilpstošie sociāldemokrāti un Zaļo partija maija sākumā nolēma paaugstināt cigarešu akcīzes trijās kārtās. Paredzēts, ka laika posmā no 2004. gada janvāra līdz 2005. gada jūlijam nodoklis par cigaretēm tiks paaugstināts vispirms par 0,40 eiro, bet vēlāk vēl divas reizes par 0,30 eiro.

Piektdien par likumprojektu sāks debatēt Bundestāga apakšpalāta, bet 7.novembrī to nodos izskatīšanai parlamenta augšpalātā.

Tabloīds "Bild" pirmdien vēsta, ka cigarešu rūpniecības asociācija "VdC" Vācijas Finanšu ministrijai nosūtījusi vēstuli, kurā brīdina par iespējamo cigarešu deficītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!