Foto: Reuters/Scanpix
Pašreizējais Vācijas aizsardzības ministrs Karls Tedors cu Gutenbergs esot uzdevis par saviem citu cilvēku atzinumus, rakstot juridisko zinātņu doktora disertācijā 2006. gadā, informē raidsabiedrība BBC.

Vācijas laikraksts "Suddeutche Zeitung" raksta, ka Gutenbergs aizstāvējis doktora disertāciju Baireitas universitātē. Disertācijas tekstā esot lieli "nokopēti" gabali bez atsaucēm uz avotiem, turklāt daļu teksta neesot rakstījis vis Gutenbergs, bet gan viņa palīgi, laikā, kad viņš bijis Bundestāga deputāts.

Gutenbergs noliedz apsūdzības un apgalvo, ka disretāciju par tēmu "Konstitūcijas un Konstitucionālie līgumi: Konstitūciju attīstība ASV un Eiropas Savienībā" ir pilnībā autentisks darbs.

Gutenbergs atzinis žurnālistiem, ka bijis iepriecināts vēlreiz pārlasīt fragmentus no disertācijas un pārliecināties, ka tajā nav kļūdu.

"Iedomāties, ka kāds manā deputāta birojā palīdzēja man rakstīt disertāciju ir grūti, tā vienkārši nav taisnība," apgalvo ministrs.

39 gadus vecais Gutenbergs tiek atzīts par vienu no kancleres Angelas Merkeles pārstāvētās Kristīgo demokrātu partijas "uzlecošajām zvaigznēm". Nākotnē viņam pareģo arī kanclera amatu.

Merkeles biroja pārstāvji atzinuši, ka kanclere zina par incidentu un gaidīs Baireitas universitātes atzinumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!