Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss paziņojis, ka par spīti tam, ka pasliktinājušās Rietumvalstu attiecības ar Maskavu, nepieciešams turpināt dialogu ar Krieviju, kuru viņš nodēvēja par "svarīgu daudzpusējās kārtības balstu".

"Nav nekādu šaubu, ka Krievijas rīcības dēļ pēdējos gados zaudēts daudz uzticības," Māss sacījis laikrakstam "Bild am Sonntag"."Vienlaikus mums Krievija ir vajadzīga kā partnere, piemēram, lai palīdzētu noregulēt reģionālos konfliktus, atbruņošanās jautājumos, un kā svarīgs daudzpusējās kārtības balsts," teicis Vācijas ārlietu ministrs.

"Tāpēc šo iemeslu dēļ mēs esam atvērti dialogam un ceram atjaunot uzticību soli pa solim, ja Krievija arī to vēlēsies darīt," viņš atklājis.

Maskavas un Rietumu attiecības pēdējā laikā īpaši saasinājušās saistībā ar Lielbritānijā notikušo ķīmisko uzbrukumu bijušajam dubultaģentam Sergejam Skripaļam. Tāpat kā daudzas Rietumvalstis, Vācija saistībā ar saistībā ar uzbrukumu izraidīja Krievijas diplomātus, un Maskava uz to reaģēja, izraidot šo Rietumvalstu, tostarp Vācijas, diplomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!