Vācijas ārlietu ministrs Franks-Valters Šteinmeiers tic, ka Igaunijai nav nekas pret Krievijas-Vācijas gāzes vadu Baltijas jūrā. Par to ministrs paziņojis preses konferencē, viesojoties Igaunijā, ziņo "ETV24".
Šteinmeiers norādījis, ka Igaunija ir uzdevusi jautājumus un tie ir nosūtīti vides aizsardzības projektam. Viņš arī cer, ka atbildes uz tiem varēs sniegt Eiropa. Šteinmeiers arī nepieļauj, ka gadījumā, kad vienai no valstīm ir radušies jautājumi, tā bez pamatojuma varētu teikt "nē".

Firma, kas dibinājusi gāzes vada projektu, ir vērsusies pie Igaunijas ar lūgumu veikt pētījumus attiecībā uz šo projektu. Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets cer, ka arī Somija un Zviedrija padalīsies ar savu vides ekspertu viedokli šajā jautājumā.

Šteinmeiers arī sacījis, ka Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām ir jābūt veselīgām un ne tikai uz enerģijas patēriņu balstītām.

Abu valstu ārlietu ministri tikšanās laikā tāpat apsprieda Igaunijas pievienošanos Šengenas bezvīzu zonai, Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju, kā arī notikumus Kosovā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!