Vācija notiek tiesas prāva vienā no skandalozākajām pērnā gada lietām, kuras galvenā dalībniece ir bagātākā Vācijas iedzīvotāja un autoražotāju koncerna "BMW" līdzīpašniece Sūzana Klatena, vēsta žurnāls "Kommersant Vlast".

Klatenai ir viss, par ko var sapņot sieviete: 13,2 miljardus dolāru (septiņus miljardus latu) vērtā mantība, amati divās lielākajās Vācijas kompānijās - autoražotāju koncernā "BMW" un ķīmijas rūpniecības uzņēmumā "Altana", kā arī mīlošs vīrs un trīs bērni.

Sūzana ir Kvandtu izmpērijas mantiniece. Viņas vectēvs Ginters Kvandts 1933. gadā iestājies Nacionālsociālistiskajā Vācu Strādnieku partijā. Otrā Pasaules kara laikā Kvandta bizness uzplauka, jo viņa rūpnīcās strādājuši 30 000 koncentrācijas nometņu ieslodzīto.

Sabiedrības uzmanību piesaistījis skandāls, kas ietver gan Klatenas mīlas intrigu, gan viņas priekšteču nacistisko pagātni.

Vasarā atpūšoties greznajā Lanserfhofas pansionātā, Klatena iepazinusies ar kādu Helgu Šgarbi. Uz romantiskajām tikšanām viņš Sūzanu nereti aicinājis uz "Holiday Inn" viesnīcu Minhenē. Tolaik viņa vēl nezināja, ka katru reizi, kad pāris apmetās 629. viesnīcas numurā, 630. numurs ticis rezervēts uz itāļa Ernano Baretas vārda. Bareta, kā izrādījies vēlāk, bijis liels filmēšanas cienītājs.

Pēc kārtējā randiņa augustā Šgarbi izskatījies visai drūms un Sūzanai izstāstījis, ka ar savu auto notriecis mafijas bosa meitu, kas, draudot ar nāvi, viņam tagad pieprasa desmit miljonus eiro (septiņus miljonus latu). Šgarbi sacīja, ka trīs miljonus eiro (divus miljonus latu) viņš esot bijis savācis. Savukārt pārējo summu viņam nodrošinājusi Sūzana, kuras aizdomīgums šajā dēkā vienkārši pazudis.

Vēlāk Klatenas kaisle atdzisa, viņas biežās prombūtnes dēļ saasinājusies situācija ģimenē. Taču tikt vaļā no pielūdzēja nemaz nebija tik vienkārši.

Šgarbi Sūzanai pieprasījis 49 miljonus eiro (34 miljonus latu) apmaiņā pret "Holiday Inn" viesnīca uzfilmētajām pikantajām ainām. Klatena visā atzinusies vīram un vērsusies policijā.

Šgarbi ticis arestēts, kas ieradās pēc Sūzanas naudas.

Dažādi avoti liecina, ka afēras autors bijis tieši Bareta. Vēlāk atklājies, ka viņu Rifudžio ciematā Itālijā pazīst kā garīgo līderi, kas vada dažu desmitu dalībnieku sektu.

Bareta izmeklētājiem skaidrojis, ka vēlējies palīdzēt Šgarbi, taisnīguma vadīts. Pēc viņa vārdiem, nauda Helgu esot interesējusi vismazāk - viņš esot gribējis atriebties Sūzanai par tēvu vai vectēvu, kurš, būdams Polijas ebrejs, ticis ieslodzīts koncentrācijas nometnē un bija spiests strādāt Gintera Kvandta metalurģijas rūpnīcā.

Tomēr tiek pieļauta iespēja, ka priekšteča sūrais liktenis ir kārtējais Šgarbi izdomājums, jo pirms diviem gadiem Vācijā tika rādīta filma, kurā tika precīzi izklāstīti fakti par Kvandtu sakaru ar nacistu režīmu.

Par šantāžu Šgarbi draud līdz desmit gadiem cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!