Vācijas dzelzceļnieku iespējamais streiks, protestējot pret dzelzceļa operatorfirmas "Deutsche Bahn" plāniem atlaist tūkstošiem strādājošo, var negatīvi ietekmēt starptautiskās izstādes "Expo 2000" norisi Vācijas pilsētā Hannoverē šā gada jūnijā.
Tā trešdien ziņo vācu laikraksts "Die Welt".

Vācijas dzelzceļa darbinieku arodbiedrības vadītājs Norberts Hansens intervijā laikrakstam brīdinājis, ka gaidāma "nepieredzēta cīņa" starp "Deutsche Bahn" vadību un arodbiedrībām, ja netiks panākta vienošanās par atlaišanas plāniem.

Pēc viņa vārdiem, šobrīd ir ļoti nelielas izredzes, ka tiks rasts kompromiss starp darba devēju un arodbiedrību pārstāvjiem.

"Die Welt" norāda, ka dzelzceļnieku vispārējais streiks negatīvi ietekmēs "Expo 2000" norisi, ņemot vērā, ka "Deutsche Bahn" ir oficiālais pasažieru pārvadājumu organizators uz šo izstādi.

Lēš, ka šo pasākumu, kas sāksies 1.jūnijā, apmeklēs aptuveni 40 miljoni cilvēku, turklāt gaidāms, ka 13 miljoni no tiem Hannoverē ieradīsies ar vilcienu.

Pēc arodbiedrību vadītāja vārdiem, dzelzceļnieki jau šīs nedēļas nogalē var sarīkot brīdinājuma streikus kādā no lielākajām Vācijas pilsētām.

"Deutsche Bahn" gatavojas līdz 2004.gadam ietaupīt 3,6 miljardus marku (1,2 miljardus latu) darbaspēka izmaksu, un, pēc arodbiedrību aprēķiniem, tas nozīmē, ka darbu zaudēs 70 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!