Foto: LETA

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Soible noraidījis bažas par to, ka no Bulgārijas un Rumānijas uz Vāciju pārceļas pārlieku daudz imigrantu, norādot, ka viņa pārstāvētā valsts vairāk nekā jebkura cita ir ieguvusi no integrācijas Eiropas Savienībā, raksta "Reuters".

Viņš sacīja, ka dažos sektoros steidzami nepieciešami viesstrādnieki. Tādējādi viņš netieši kritizēja politiķus no Kristīgi sociālās apvienības, kas ir viņa paša pārstāvētās Kristīgo demokrātu māsas partija, par baiļu izplatīšanu pret imigrantiem.

Kristīgi sociālā apvienība piedāvājusi noteikt ierobežojumus pabalstiem imigrantiem no Rumānijas un Bulgārijas, kam no 1.janvāra ir atvērts gan pārējās Eiropas Savienības darba tirgus, gan sociālie pakalpojumi.

Tāpat viņš komentējis arī bažas par to, ka rumāņi un bulgāri varētu doties uz Vāciju, lai izmantotu tās dāsno pabalstu sistēmu. Šoibls uzsver, ka ir arī vācieši, kas ļaunprātīgi izmanto sociālās labklājības sistēmu.

Iepriekš Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņojis, ka noteikumi par sociālo pabalstu maksāšanu imigrantiem tiks padarīti stingrāki, Londonai bažījoties, ka pēc ierobežojumu atcelšanas Rumānijas un Bulgārijas pilsoņiem strauji pieaugs ieceļotāju skaits no šīm valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!