Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers atkārtoti paudis vēlmi kardināli pārskatīt valsts patvēruma politiku, ar šo apņemšanos nākot klajā laikā, kad Vācijas sabiedrībā plašu rezonansi izraisījusi 14 gadus vecas meitenes slepkavība, kuras pastrādāšanā atzinies irākiešu patvēruma meklētājs.

"Vācijas patvēruma politika ir nopietni jāpārstrādā. Mums joprojām nav pienācīgas noteikumu grāmatas nākotnei," ministrs sacīja laikrakstam "Bild". Zēhofers otrdien iepazīstinās medijus ar 63 punktu programmu, kurā būs iekļauta prasība neļaut robežu šķērsot migrantiem bez pienācīgiem dokumentiem, kā arī padarīt stingrākus deportāciju noteikumus.

Programmā paredzēts izveidot "sākotnējās izmitināšanas centrus", kur pēc ierašanās Vācijā tiktu izvietoti patvēruma lūdzēji, kamēr varasiestādes izskata viņu pieteikumus. Priekšlikumos paredzēts pastiprināt robežu apsargāšanu, kā arī to imigrantu izraidīšana, kuriem patvēruma piešķiršana atteikta.

Kā norādīja ekonomiskās attīstības un sadarbības ministrs Gerds Millers, tieši valdībai un nevis nelegālos imigrantus pārvadājošajiem cilvēku kontrabandistiem ir "jāizlemj, kas ierodas Vācijā". Pasaules krīzes reģionu problēmas nevar atrisināt "ar imigrāciju uz Vāciju", bet radot perspektīvas problēmvalstīs, norādīja ministrs.

Eiropas Savienības budžeta komisārs Ginters Etingers gan norādījis, ka Vācijai būtu jāpagaida, līdz Brisele nāk klajā ar saviem priekšlikumiem "Dublinas reglamenta reformu jautājumā", nevis "pieņemt lēmumus vienpusējā kārtā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!