Foto: AFP/Scanpix
Vācijas kanclere Angela Merkele uzskata, ka nav taisnīgi, ka ļaudis finanšu problēmās nonākušajās Eiropas Savienības dienvidu valstīs izmanto vairāk brīvdienu un pensionējas agrāk nekā Vācijā, kas atvēlējusi lielas naudas summas vairāku eiro zonas valstu glābšanai no bankrota.

"Nevajadzētu būt tādai situācijai, ka [cilvēki] tādās valstīs kā Grieķija, Spānija un Portugāle var pensionēties agrāk nekā Vācijā. Mums visiem [ES] ir jāpieliek vienādas pūles [sociālo labumu iegūšanā], tas ir svarīgi," Merkeles teikto citē Vācijas ziņu aģentūra DPA.

Vācijas kanclere, kas plaši kritizēta, ka devusi piekrišanu desmitiem miljardu eiro vērtajām Grieķijas, Īrijas un Portugāles glābšanas paketēm, arī norādījusi, ka būtu jāizskauž starp ES valstīm pastāvošās atšķirības noteikumos par atvaļinājumiem un brīvdienām.

"Eiro zonā nevar būt situācija, ka viens [tās] iedzīvotājs dabū daudz brīvdienu, bet cits - ļoti maz. Ilgtermiņā tas nedarbojas," DPA citē 56 gadus vecās kancleres sacīto.

Vācija, kas ir ES lielākā ekonomika, ir bijusi arī lielākā naudas devēja Grieķijas, Īrijas un Portugāles glābšanas programmām. Vācijas nodokļu maksātāji ir saniknoti, ka par viņu naudu tiek glābtas finanšu ziņā nedisciplinētas eiro zonas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!