Vācijas kanclers Gerhards Šrēders otrdien ar balsu vairākumu tika atkārtoti ievēlēts par Sociāldemokrātu partijas (SDP) priekšsēdētāju. SDP kongresā Berlīnē par Šrēderu balsoja 433, bet pret - 58 delegāti.

Šrēders pirmoreiz tika ievēlēts par partijas vadītāju, kad aprīlī viņu ievēlēja Oskara Lafontēna vietā, kurš martā atkāpās no partijas vadītāja un finansu ministra amatiem.

Šrēderam ir nepieciešams spēcīgs atbalsts, lai apvienotu partiju pēc vairākiem zaudējumiem federālo zemju vēlēšanās 1999.gadā, jo 2000.gadā gaidāmas vēlēšanas vairākās nozīmīgās federālajās zemēs.

Kanclers balsojumu uzņēma ar platu smaidu, sakot, ka tas ir "ļoti veiksmīgs rezultāts" un ka viņš "centīšoties strādāt labi".

Šrēdera bijušais vēlēšanu kampaņas vadītājs Francs Minteferings pārņems partijas ģenerālsekretāra amatu, lai palīdzētu apvienot dažādo viedokļu pārstāvjus partijā.

Francijas Sociālistu partijas pārstāvis, premjerministrs Lionels Žospēns kongresā teica runu. Viņa uzstāšanās mērķis bija stiprināt Šrēdera kā kreisā politiķa tēlu.

Kreisajiem ideāliem uzticīgie kritizē Šrēderu par centrisku politiku un kopīgo politisko paziņojumu jūnijā ar Lielbritānijas premjeru Toniju Blēru, kuram bija centriska ievirze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!