Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas valdošās koalīcijas līderiem svētdien nav izdevies pārvarēt būtiskas domstarpības attiecībā uz bēgļu uzņemšanas politiku, un turpmākās diskusijas šai jautājumā atsāksies tikai ceturtdien, pirms konferences, kurā savu viedokli paudīs federālo zemju premjeri.

Kanclere Angela Merkele bija sasaukusi uz tikšanos viņas kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas meitaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - līderi Horstu Zēhoferu un vicekancleru sociāldemokrātu Zigmāru Gabriēlu, jo Zēhofers, kas ir arī Bavārijas federālās zemes premjers, aicinājis ierobežot bēgļu un nelegālo imigrantu plūsmu no Austrijas, brīdinot, ka pretējā gadījumā apsvērs iespēju rīkoties viens.

Kā svētdien paziņojis valdības preses dienests, lai gan par vairākiem jautājumiem puses bijušas vienisprātis, tomēr vairākus citus nav izdevies atrisināt.

Konkrēti, nekāds risinājums nav panākts attiecībā uz CSU ierosinājumu pie Vācijas robežām veidot "pārejas zonas", kurās notiktu bēgļu plūsmas filtrācija, lai atlasītu un neielaistu valstī tos migrantus, kas neatbilst patvēruma piešķiršanai noteiktajiem kritērijiem. Pret šādu priekšlikumu kategoriski iebilst vicekanclers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!