Foto: Imago/Scanpix/LETA

Vairāki Vācijas labējie ekstrēmisti pamanīti protestos pret Covid-19 ierobežojumiem citās Eiropas valstīs, paziņojusi Vācijas Iekšlietu ministrija.

Ministrija atklāja šo informāciju, atbildot uz jautājumu, ko parlamentā uzdeva kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie") frakcija.

Kā vienu piemēru ministrija minēja žurnāla "Compact" darbiniekus, kas bijuši klāt vairākās demonstrācijās citās Eiropas valstīs un ziņojuši par tur notiekošo. Vācijā šis žurnāls tiek uzskatīts par galēji labējo izdevumu.

Vairāki protestu dalībnieki, kā tiek uzskatīts, ir saistīti ar galēji labējo identitāristu kustību, atklāja ministrija.

"Die Linke" deputāte Martina Rennere, kas iesniedza jautājumu ministrijai, norādīja, ka saukļi un vizuālie materiāli protestos pret valdību politiku cīņā ar pandēmiju atgādina identitāristu kustības un antiislamizācijas kustības PEGIDA organizētos protestus.

"Es novēroju, ka demonstrācijas pret koronavīrusa ierobežošanas pasākumiem priekšplānā izvirzās tādi paši labējie, kā tie, kas dominēja protestos pret Vācijas bēgļu politiku 2015. gadā," sacīja politiķe.

Rennere norādīja, ka "izplatās rasisms, antisemītisms un naidīgums pret demokrātiju".

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere pagājušajā nedēļā paziņoja, ka labējie ekstrēmisti arvien biežāk izmanto saviem mērķiem sabiedrības neapmierinātību par ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!