Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas medijs "Die Welt" paziņojis par Krievijas propagandistes, bijušās "Pirmā kanāla" redaktores Marinas Ovsjaņņikovas pieņemšanu amatā, ziņo "The Moscow Times".

Kremļa propagandas kanāla redaktore Ovsjaņņikova plašu atpazīstamību ieguva pēc tam, kad, visticamāk, iepriekš ierakstītā, bet par tiešraidi uzdotā ziņu raidījuma "Vremja" laikā aiz diktores parādījās ar šķietamu protesta plakātu rokās. Tajā Krievijas auditorijai lieliem burtiem bija lasāms uzraksts angļu valodā "no war" ("karam nē"), kā arī mazākā drukā raidījuma skatītāji krievu valodā tika mudināti apturēt karu, neticēt propagandai, kā arī meliem "šeit" ["Pirmajā kanālā"]. Plakātā bija arī cita frāze angļu valodā "Krievi pret karu".

Ovsjaņņikova pēc notikušā tika aizturēta un viņai tika piespriests simbolisks sods 30 000 rubļu (aptuveni 340 eiro) apmērā.

Drīz pēc tam 43 gadus vecā sieviete savā interneta vietnē iestājās pret sankcijām, dēvējot tās par "rusofobiju" un paužot, ka Krievijā dzīvojošajiem nevajagot nest kolektīvu atbildību par karu. Savu nostāju pret sankcijām viņa, izmantojot "protestā" iegūto atpazīstamību, pauda arī intervijās dažādu Eiropas valstu, kā arī ASV medijos.

Vācijas medijs "Die Welt" paudis, ka bijusī Krievijas "Pirmā kanāla" redaktore tagad būs tā reportiere "no Krievijas, Ukrainas, kā arī citām vietām". Viņa gan rakstīšot, gan gatavošot sižetus medija televīzijas kanālam. Medija galvenais redaktors Ulfs Pošhards slavējis Ovsjaņņikovas "drosmi izšķirošā brīdī", kā arī apgalvojis, ka sieviete "aizstāvējusi pašas svarīgākās žurnālistikas vērtības neskatoties uz valsts represijām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!