Foto: Reuters/Scanpix

Vācijai vajadzētu nosūtīt robežpoliciju, lai atbalstītu Austrijas policistus Itālijas robežas kontrolē, otrdien ierosinājis Vācijas transporta ministrs.

"Vācija varētu dot ieguldījumu un atbalstu Austrijas centienos Brennera pārejā [Alpos uz Austrijas un Itālijas robežas]," laikrakstam "Münchener Merkur" sacīja transporta ministrs Aleksandrs Dobrints.

Austrija uzskata, ka Vācija gūst labumu no tās vienošanās ar Balkānu valstīm par robežu slēgšanu imigrācijas ceļā, kuru 2015. gadā mēroja simtiem tūkstoši patvēruma meklētāju, lai no Grieķijas nokļūtu Vācijā. Pēdējo nedēļu laikā Vācijā ierodas ievērojami mazāks imigrantu skaits un Vācijas kanclere Angela Merkele varējusi pieturēties pie sava solījuma neslēgt valsts robežas.

Tomēr, iestājoties siltākam laikam, domājams, atkal pastiprināsies imigrantu plūsma pāri Vidusjūrai uz Itāliju, kas pastiprinās spiedienu arī uz Austriju. Dobrints norādīja, ka Vācija nevar tikai paļauties uz kaimiņvalstīm, ka tās pakļaus kontrolei imigrantu plūsmu.

Dobrints ir Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas meitaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - biedrs. CSU jau sen kritizē kancleres gatavību uzņemt Vācijā lielu skaitu patvēruma meklētāju.

"Vācijai jāsūta signāls pasaulei, ka pat tur nav beznosacījumu laipna uzņemšana," paziņoja ministrs. "Būtu nepareizi dot bēgļiem veltas cerības, ka viņi joprojām var doties mūsu virzienā. Cilvēki, kas meklē labāku dzīvi, nevar vienkārši izvēlēties Vāciju," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!