Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas finanšu ministrs Olafs Šolcs ierosinājis, ka Francijas pastāvīgās dalībvalsts vieta ANO Drošības padomē būtu jāpadara par Eiropas Savienības (ES) vietu.

"Apmaiņā Francija tad pastāvīgi nodrošinātu ES vēstnieku ANO," uzrunājot auditoriju Berlīnes Humbolta universitātē par Eiropas integrācijas jautājumiem, sacīja ministrs. "Es apzinos, ka Parīzē pavisam noteikti ir zināms lauks pārliecināšanai, bet tas būtu drosmīgs un gudrs mērķis," norādīja Šolcs.

ES ANO Drošības padomē būtu jārunā vienā balsī, viņš sacīja. Ministrs arī pauda atbalstu stingrai bruņojuma kontroles politikai.

Viņš mudināja uz dziļāku politisko integrāciju ES, rosinot izveidoti vienotu juridisko pamatu minimālajai algai un pamata sociālajiem pabalstiem visā blokā. "Konkurencei starp uzņēmumiem Eiropā nevajadzētu būt attiecībā uz sliktiem darba apstākļiem," skaidroja Šolcs.

"ES ir kas vairāk par vienotu tirgu ar līdzīgiem ekonomiskajiem un sociālās sistēmas modeļiem," viņš uzsvēra. "Eiropai jākļūst politiskākai un spēcīgākai, nekā tā jelkad agrāk ir bijusi, lai to nopietni uztvertu Eiropas pilsoņi un citas valstis," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!