Vācijas opozīcijas politiķi ir pieprasījuši kanclerei Angelai Merkelei rīcības plānu, kā reaģēt uz diviem galēji labējo protestiem valsts austrumos, kur pagājušajā nedēļā saniknots pūlis līksmoja pie degošas patvēruma meklētāju mītnes un aizskāra tos brīdī, kad viņi kāpa ārā no autobusa.

"Kanclerei nākamnedēļ jānāk klajā ar paziņojumu par to, kā valdība plāno apturēt rasistisku pūli [un] aizsargāt bēgļus," intervijā laikrakstam "Tagesspiegel" pirmdien sacīja opozīcijā esošās kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie") vadītājs Dītmārs Barčs.

To ir pieprasījis arī opozīcijā esošo "zaļo" līderis Džems Ezdemirs.

Savukārt tieslietu ministrs Heiko Māss paziņoja, ka varasiestādes apvienos spēkus, lai sauktu pie atbildības ļaunprātīgos dedzinātājus, kuri Baucenes pilsētā aizdedzināja plānotu patvēruma meklētāju mītni, labējos protestētājus, kuri līksmoja par šo darbību, un pūli, kas aizskāra bēgļus netālu esošajā Klausnicā.

Tikmēr Saksijas iekšlietu ministrs Markuss Ulbigs solīja ātri izmeklēt abus incidentus, kas notikuši viņa pārstāvētajā federālajā zemē.

Policija Klausnicā izpelnījās kritiku par bēgļu vilkšanu ārā no autobusiem brīdī, kad protestētāji skandēja saukļus "Mēs esam tauta!" un "Ejiet mājās!", kā arī par izteikumiem, ka bēgļi autobusā esot rādījuši piedauzīgus žestus.

Vācijā pērn ieradās 1,1 miljons nelegālo imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!