Vācijas parlamenta apakšpalāta Bundestāgs ceturtdien, pēc vairākiem pēdējā brīdī izdarītiem grozījumiem, cenšoties mazināt uzņēmēju iebildumus, apstiprināja antidiskriminācijas likumu.
Jaunais likums, kuru, domājams, 7.jūlijā apstiprinās arī parlamenta augšpalāta Bundesrāts, aizliedz jebkādu diskrimināciju, kuras pamatā būtu rases, etniskā, reliģiskā vai dzimtes piederība, kā arī personas seksuālā orientācija, vecums vai fiziskais stāvoklis.

Vācijas uzņēmēju līderi pauduši bažas, ka viņus sagaida tiesas prasību vilnis, kuras ierosinās cilvēki, kas apgalvos, ka viņi atlaisti no darba saistībā ar kādu likumā minēto diskrimināciju.

Likumprojektā izdarītie grozījumi paredz, ka atlaišanu joprojām galvenokārt regulēs pašreizejās tiesību normas, nevis jaunais antidiskriminācijas likums.

Cits labojums paredz, ka likuma normas tiek piemērotas tikai namīpašniekiem, kuri izīrē vairāk nekā 50 dzīvokļus.

Neskatoties uz to, opozīcijā esošā Brīvo demokrātu partija (FDP) likumu jau nosaukusi par "nonsensu" un brīdinājusi, ka tas ne tikai nespēs palīdzēt minoritātēm, bet arī radīs papildu birokrātiju un apdraudēs darbavietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!