Foto: AFP/Scanpix

Vācijas rietumu pilsētas Diseldorfas policija svētdien paziņoja, ka ir aizturējusi 40 vīriešus šajā pilsētā veiktos reidos saistībā ar ilgstošu izmeklēšanu par iespējamām organizētām zādzībām, kurās iesaistīti Ziemeļāfrikas izcelsmes migranti.

Policija precizēja, ka sestdienas vakarā veiktie reidi 18 kafejnīcās, azartspēļu namos un bāros pie galvenās dzelzceļa stacijas tika izplānoti pērn un tos nav izprovocējuši Vecgada vakarā notikušie migrantu seksuālie uzbrukumi sievietēm Ķelnē, kas atrodas netālu no Diseldorfas.

Ķelnes uzbrukumi, kurus saskaņā ar aculiecinieku teikto īstenojuši galvenokārt "arābu vai Ziemeļāfrikas izcelsmes" vīrieši, ir pievērsuši uzmanību noziegumiem, kurus Vācijā izdara ziemeļafrikāņi.

Diseldorfas policijas paziņojumā teikts, ka policisti pārbaudījuši 294 cilvēkus, kas lielākoties bija Ziemeļāfrikas izcelsmes vīrieši, un aizturējuši 40 no viņiem, tai skaitā 38 vīriešus aizdomās par nelegālu uzturēšanos valstī. Policija arī atrada sešus mobilos tālruņus, kas saistīti ar noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!