Foto: AP/Scanpix

Vācijas reģionālā politiķa Valtera Libkes slepkavības lietā apsūdzības izvirzītas diviem labējiem ekstrēmistiem, trešdien paziņojis ģenerālprokurors.

65 gadus vecais kristīgo demokrātu politiķis Libke tika nošauts 2019. gada 2. jūnijā pie savas mājas netālu no Kaseles.

Par viņa nošaušanu apsūdzēts 46 gadus vecais Štefans E., kurš izmeklētājiem sacījis, ka viņu sadusmojis Libkes atbalsts imigrantu uzņemšanai.

Libke atklāti atbalstīja Vācijas kancleres Angelas Merkeles lēmumu atvērt robežas nekontrolētai nelegālo imigrantu plūsmai un 2015. gadā saniknoja ar šo lēmumu neapmierinātos vāciešus, paziņojot, ka viņi var pamest Vāciju.

Štefans E. atzinās Libkes slepkavībā un parādīja policistiem, kur paslēpis ieročus, bet vēlāk atsauca savu atzīšanos.

Par līdzdalību Libkes slepkavībā apsūdzēts arī 44 gadus vecais Markuss H. Viņš palīdzēja Štefanam E. sazināties ar ieroču tirgotāju un viņi abi kopā trenējās šaušanā.

Štefans E. tagad apgalvo, ka slepkavības naktī bijis kopā ar Markusu H., un uz Libki šāvis Markuss H., nevis viņš.

Tomēr izmeklētāji ir pārliecināti, ka nozieguma vietā atradās tikai Štefans E.

Arī 64 gadus vecais ieroču tirgotājs pavadīja vairāk nekā pusgadu pirmstiesas apcietinājumā. Štefans E. no viņa ieroci iegādājās 2016. gadā.

Prokuratūra arī apsvēra, vai neapsūdzēt tirgotāju līdzdalībā slepkavībā, bet, ņemot vērā ilgo laika posmu starp ieroča pārdošanu Štefanam E. un Libkes slepkavību, tirgotājs netika apsūdzēts līdzdalībā un galu galā tika atbrīvots.

Tiesa notiks Frankfurtē Augstākajā reģionālajā tiesā, kurai vēl jāpieņem apsūdzības raksts.

Tiesā tiks izskatītas arī Štefanam E. izvirzītās apsūdzības par uzbrukumu ar nazi irākiešu patvēruma meklētājam 2016. gadā.

Vīrietis tika sadurts no mugurpuses, un izmeklētāji uzskata, ka tas tika izdarīts ar nazi, kurš tika atrasts pie Štefana E.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!