Krievijas prezidenta vietas izpildītājs Vladimirs Putins 70.gadu beigās ticis izraidīts no Rietumvācijas, jo turēts aizdomās par spiegošanu, teikts sestdien vācu laikrakstā "Saechsische Zeitung" publicētajā rakstā.
Atsaucoties uz Vācijas izlūkošanas amatpersonu sniegto informāciju, "Saechsische Zeitung" raksta, ka Putins 1975.gadā ieradies Bonnā kā PSRS oficiālās ziņu aģentūras TASS korespondents.

Savukārt žurnālā "Der Spiegel" izteikta varbūtība, ka spiegi, kurus, uzturoties Drēzdenē, savervējis toreizējais VDK aģents Putins, joprojām atrodas rietumos un piegādā Maskavai informāciju.

"Der Spiegel" raksta, ka VDK aģenti Drēzdenē galvenokārt nodarbojušies ar rietumvācu uzņēmēju un emigrēt gribošo austrumvāciešu vervēšanu. Pēc tam savervētie izmantoti kā aģenti rietumos.

Atsaucoties uz Vācijas pretizlūkošanas informāciju, žurnālā izteikta pārliecība, ka atsevišķi aģenti joprojām piegādājot Maskavai informāciju.

Vācijas Federālā izlūkošanas dienesta pārstāve šonedēļ sacīja, ka Putins no 1984. līdz 1990.gadam uzturējies galvenokārt Drēzdenē, kur ieņēmis "svarīgu amatu VDK ārējā dienestā".

"Ir ļoti grūti pateikt, ko tieši viņš darīja," norādīja izlūkošanas dienesta pārstāve.

Savukārt cits vācu žurnāls "Focus" informē, ka Maskavas bijusī sabiedrotā Austrumvācija 1988.gadā par darbu VDK Putinam piešķīrusi apbalvojumu.

Atsaucoties uz Austrumvācijas bijušā valsts drošības ministra un izlūkošanas dienesta "Stasi" vadītāja Ērika Milkes teikto, žurnāls raksta, ka apbalvojums piešķirts kā "atzinība par svarīgajiem pakalpojumiem, kas sniegti ministrijai".

Taču "Der Spiegel" teikts, ka Putins saņēmis bronzas medaļu no Austrumvācijas tikai kā "tipisks otrās šķiras aģents".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!