Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas specdienesti meklē vīrieti, kurš saistīts ar novembrī Parīzē notikušajiem asiņainajiem teroraktiem, atsaucoties uz Vācijas mediju vēstīto, ziņo raidsabiedrība BBC.

42 gadus vecs vīrietis, kurš medijos tiek dēvēts par Huseinu D, iespējams, pavadījis laiku ar Parīzes teroraktu organizētāju Abdelhamidu Abaudu.

Pašlaik pieejamā informācija liecina, ka Huseins D nācis no Vācijas ziemeļrietumu pilsētas Dinslakenas. Viņš ar kādu grupu iepriekš bijis Sīrijā.

Vācijas izdevums "Der Spiegel" vēsta, ka tiek uzskatīts – specdienestu meklētais vīrietis šobrīd atrodas Turcijā.

Jau vēstīts, ka 13. novembrī teroraktos Parīzē dzīvību zaudēja 130 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Abauds tika nogalināts policijas operācijas laikā 18. novembrī. Operācija pret teroristu grupu notika Parīzes Sendenī rajonā. Pēc smagas apšaudes ēkā tika atrasts ložu uz šrapneļa sacaurumots vīrieša ķermenis. Salīdiznot pirkstu nospiedumus izmeklētājiem izdevies apstiprināt, ka tas ir Abauds, ziņo BBC.

Abauds bijis teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujinieks. Viņš šogad vien bijis iesaistīts četros no sešiem Francijā plānotiem teroraktiem, kurus īstenot tomēr nav izdevies, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Meklēšanā arvien ir vēl divi ar šiem teroraktiem saistīti vīrieši – Salahs Abdeslams un Mohameds Abrini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!