Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas studenti pirmdien sāka nedēļu ilgu kampaņu, lai mudinātu uz aktīvāku rīcību klimata aizsargāšanai, un sagaidāms, ka pasākumi izjauks normālu koledžu un universitāšu darbu visā valstī.

Kampaņa ir veidota pēc zviedru skolnieces Grētas Tūnbergas iniciētā protesta "Piektdienas nākotnei" parauga, kuras ietvaros skolēni piektdienās neapmeklē skolu, protestējot pret politiķu pasivitāti cīņā ar klimata izmaiņām.

Šim jautājumam Vācijas universitātēs netiek pievērsts pietiekami daudz uzmanības, pavēstīja kampaņas "Studenti nākotnei" pārstāvis Tobiass Holle.

Universitātēs no pirmdienas līdz piektdienai klimata jautājumi tiks izvirzīti priekšplānā. Pēc Holles teiktā, protesti ielās netiek centralizēti plānoti, taču vietējās grupas var organizēt savas akcijas.

Studenti vēlas galvenokārt koncentrēties uz saturīgām diskusijām par klimata jautājumiem. Tas ietvers lekcijas par apstākļiem, kuri izraisa klimata pārmaiņas, un to risinājumus.

Akcijas ir ieplānotas aptuveni 40 pilsētās un vairāk nekā 50 universitātēs un koledžās un sagaidāms, ka tajās piedalīsies tūkstošiem studentu, pavēstīja Holle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!