Foto: stock.xchng
Vācijas tiesa otrdien atzinusi, ka policijai ir tiesības, pamatojoties uz ādaskrāsu, pārbaudīt tumšādaino vilcienu pasažieru dokumentus, lai pārliecinātos, ka tie nav nelegālie imigranti.

Tiesa noraidīja argumentus, kuru izteica kāds tumšādains Vācijas pilsonis, kas iesaistījies konfliktā ar policistiem, kuri viņam vilcienā pieprasījuši uzrādīt dokumentus.

Vīrietis atteicies policistiem uzrādīt identifikācijas dokumentus un ticis izsēdināts no vilciena un nogādāts policijas iecirknī, kur, pārmeklējot aizturētā mugursomu, beidzot atrastas viņa autovadītāja tiesības.

Pēc tam policisti viņu apsūdzējuši varas pārstāvju aizskaršanā un nodevušu vīrieti tiesai.

Prāvas gaitā viens no policistiem paskaidroja, ka, lai izlemtu, kuru no pasažieriem pārbaudīt, viņš pievēršot uzmanību tiem, kuri izskatās pēc ārvalstniekiem, un atzina, ka viens no kritērijiem esot ādaskrāsa.

Tas lika apsūdzētājam paziņot, ka policistu rīcība bijusi pretlikumīga, taču Koblencas administratīvā tiesa atzina, ka policisti nav rīkojušies pretlikumīgu, jo viņu rīcību motivējusi pieredze, kas gūta, apsargājot robežu.

Tiesa arī norādīja, ka apsūdzētais vīrietis tika pārbaudīts maršrutā, kuru bieži izmanto nelegālie imigranti, ierodoties Vācijā.

Ņemot vērā to, ka vilcienos iespējama tikai izlases pārbaude, pārbaudāmo izvēles balstīšana to ārējā izskatā ir pieļaujama, atzina tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!