Foto: PantherMedia/Scanpix

Vācijas tiesa pirmdien saistībā ar teroristisku darbību piesprieda cietumsodu diviem bijušajiem džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujiniekiem.

27 gadus vecajam Ajūbam tiks piespriesti četri gadi un trīs mēneši cietumā, bet 26 gadus vecajam Ebrahimam - trīs gadi cietumā.

Abi bija "iesaistīti organizācijā "Islāma valsts Irākā un Sīrijā" no 2014.gada jūnija līdz augustam, un tādējādi bija teroristiska grupējuma ārzemēs dalībnieki," spriedumā paziņoja Vācijas federālās zemes Lejassaksijas tiesa.

Ajūbs tika apmācīts rīkoties ar ieročiem, un viņš palīdzēja džihādistiem izplatīt propagandu. Viņš arī piedalījās ievainoto kaujinieku transportēšanā un Sīrijas iedzīvotāju aizturēšanā un viņu nogādāšanā džihādistu pašpasludinātajā policijā, paziņoja tiesa, piebilstot, ka nav pierādījumu, kas liecinātu, ka viņa darbības rezultātā kāds cilvēks būtu nomiris.

Ebrahims esot cīnījies līdzās džihādistiem, un bija rezervē kā potenciālais terorists - pašnāvnieks. Arī viņš izplatīja "Daesh" propagandu.

Abi vīrieši bija ceļojuši uz Sīriju, lai karotu "Daesh" rindās, bet atšķēlās no grupējuma un vīlušies atgriezās Vācijā, vēstīja Vācijas ziņu aģentūra DPA.

Vācijas drošības dienesti uzskata, ka, lai pievienotos džihādistiem Irākā un Sīrijā, valsti ir pametuši apmēram 750 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!