Kāda Vācijas tiesnese liegusi marokāņu izcelsmes sievietei pieprasīt šķiršanos, atzīstot, ka Korāns ļauj vīriem sist savas sievas.
"Kur mēs dzīvojam? Tiesnese sieviete pieļauj laulībā sišanu... un atsaucas uz Korānu," atspoguļojot sašutuma pilno reakciju uz dīvaino spriedumu, ceturtdien vēsta visvairāk pirktās Vācijas avīzes "Bild" ievadraksta nosaukums.

"Šai Marokā dzimušajai sievietei ir tādas pašas tiesības uz aizsardzību no vardarbīga vīra kā jebkurai vācu sievietei. Viss pārējai būs pārprasta iecietība par labu vīram un līdzināsies rasistiskai diskriminācijai attiecībā pret sievu," savukārt norāda laikraksts "Tageszeitung".

Arī Vācijas Musulmaņu centrālā padome nosodījusi tiesas spriedumu.

"Tiesnesei vajadzēja taisīt spriedumu, pamatojoties uz Vācijas konstitūciju, nevis uz Korānu," saka padomes pārstāvis Nurhans Sojkans, piebilstot, ka vardarbība un slikta izturēšanās neatkarīgi no upura dzimuma ir laulības šķiršanas pamats arī islāma pasaulē.

26 gadus vecā marokāņu izcelsmes Vācijas pilsone un divu bērnu māte, kas prasības iesniegšanas brīdī dzīvoja no sava vīra šķirti, lūdza viņas laulību šķirt nekavējoties pirms paiet parasti piemērotais gadu ilgais pārbaudes periods, jo vīrs, kurš iepriekš sievieti bija sitis un draudējis nogalināt, turpinājis izteikt draudus.

Vīram šo prasību apstrīdot, vārdā neminēta Frankfurtes Ģimenes tiesas tiesnese noraidīja sievietes lūgumu, norādot, ka abi laulātie uzauguši marokāņu kultūras vidē.

"Šajā kultūras lokā ir ierasts, ka vīrs izmanto tiesības pielietot pret sievu miesassodus," savā vēstulē raksta tiesnese. "Vācijā dzimušajai prasītājai ar to bija jārēķinās, kad viņa laulājās ar Marokā dzimušu [vīrieti]."

Trešdien Frankfurtes tiesa apmierināja sievietes advokāta iesniegto sūdzību par tiesnese aizspriedumaino attieksmi un viņa no lietas tika atstādināta, aizstājot ar citu tiesnesi.

Visu Vācijas partiju politiķi ir vienoti savā sašutumā par skandalozo spriedumu.

"Kad Korāns iegūst augstāku spēku nekā Vācijas pamatlikums, tad es varu tikai teikt: Ar labu nakti Vācija," intervijā "Bild" izteicās kancleres Angelas Merkeles pārstāvētās konservatīvās Kristīgi demokrātiskās savienības ģenerālsekretārs Ronalds Pofala.

Savukārt opozīcijā esošo zaļo pārstāvis Hanss Kristians Štrēbele norādīja, ka saskaņā ar Vācijas likumiem vardarbība, kāda pielietota pret uzmanības lokā nonākušo sievieti, ir krimināli sodāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!