Vācijas tiesneša pieņemtais lēmums piespriest izvarotājam no Sardīnijas vieglāku sodu, ņemot vēra tiesājamā etnisko un kultūras identitāti, piektdien izraisījis notiesātā advokāta, Itālijas parlamenta deputātu un amatpersonu sašutumu.
"Ir jāņem vērā apsūdzētā kultūras un etniskā identitāte. Viņš ir sardīnietis. Izpratne par vīrieša un sievietes lomām viņa valstī noteikti nevar kalpot par nozieguma attaisnojumu, bet jāņem vērā kā vainu mīkstinošs apstāklis," spriedumā raksta tiesnesis Buriss fon Hammeršteins.

"Tas pavisam noteikti ir rasisms," laikrakstam "La Stampa" sacīja Vācijā dzīvojošā sardīnieša Maurīcio Pušedu advokāts, savukārt Sardīnijas gubernators Renato Soru laikrakstam "La Republica" apgalvoja, ka spriedumu pieņēmuši idioti.

Kaut gan Pušedu par bijušās draudzenes izvarošanu tiesa piesprieda sešus gadus ieslodzījumā, parasti Vācijā par šādu noziegumu izvarotājs saņem aptuveni 15 gadus cietumā.

Itālijas valdībai ir jāpieprasa oficiāla atvainošanās no Vācijas, uzskata divi labējā spārna Itālijas parlamenta deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!