Foto: Reuters/Scanpix

Traģisko divu satiksmes vilcienu katastrofu valsts dienvidos pagājušajā nedēļā, kurā bojā gāja 11 cilvēki, izraisīja cilvēciska kļūda, atsaucoties uz Vācijas izmeklētājiem, vēsta aģentūra AFP. Kāds dzelzceļa darbinieks apsūdzēts nolaidībā, kas novedusi pie cilvēku nāves.

"Ja viņš būtu darbojies saskaņā ar noteikumiem, tad vilcieni nebūtu saskrējušies," medijiem atklāja vadošais negadījuma izmeklētājs Volfgangs Gīse, "nav pierādījumu, ka būtu bijušas kādas tehniskas problēmas, mūsu izmeklēšana rāda, ka tā bija cilvēciska kļūda ar katastrofiskām sekām."

Darbinieks, kurš bijis atbildīgs par signālu nodošanu vilcieniem, pieļāvis divu pretēji braucošu vilcienu atrašanos uz vienām sliedēm. Kad viņš sapratis savu kļūdu, viņš zvanījis pa ārkārtas telefonu, bet neviens neesot atbildējis. Viņš pats savu kļūdu atzinis, bet nav apcietināts, ņemot vērā, ka viņa darbība nebija tīša.

Jau ziņots, ka pagājušajā otrdienā Bavārijas federālajā zemē frontāli saskrējās divi pasažieru vilcieni. Sadursme notika aptuveni 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Minhenes dažus kilometrus no kūrortpilsētas Badaiblingas un tuvu Austrijas robežai.

Abi vilcieni bija reģionāla mēroga, un tie saskrējās aptuveni plkst. 7 pēc vietējā laika, braucot ar aptuveni 100 km/h lielu ātrumu. Trieciena rezultātā viens vilciens nogājis no sliedēm un vairāki vagoni apgāzās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!