Vāciju satricinājis kārtējais privātās dzīves robežu pārkāpšanas skandāls, un par indivīdu izsekošanu apsūdzētajām valsts institūcijām, kā arī lēto pārtikas produktu tirdzniecības ķēdei "Lidl" pievienojies telekomunikāciju gigants "Deutsche Telekom".

"Deutsche Telekom", kas, vērtējot pēc ieņēmumiem, ir lielākais Eiropas telekomunikāciju uzņēmums, pirmdien pilnībā pārgājis aizsardzības pozīcijās, un kompānijas vadītājs Renē Obermans laikrakstam "Bild" paziņoja, ka visas izsekošanas lietas "ir jāizmeklē un tām jārezultējas smagās sekās".

Uzņēmums sestdien atzina, ka nolīdzis kādu trešo firmu, lai izsekotu tūkstošiem tālruņa zvanu, kurus veikušas augsta ranga amatpersonas un žurnālisti, tādējādi atklājot presei nopludinātas informācijas avotus.

"Deutsche Telekom" reaģēja uz žurnāla "Der Spiegel" rakstu, kurā atzīts, ka laikā, kad spiegošana notikusi, Obermans nav atradies amatā.

Obermans paziņojis, ka lietu uzsākusi izmeklēt gan prokuratūra, gan kāda Ķelnes juridiskā firma.

"Deutsche Telekom" savā paziņojumā atzīst, ka 2005. un 2006. gadā "neapdomīgi izmantojusi komunikāciju datus".

Vienlaikus telekomunikāciju uzņēmums uzsver, ka nav noklausījies sarunas vai arī uzdevis vārdā neminētajai piesaistītajai firmai tās ierakstīt.

"Miljoniem mūsu fiksēto līniju un mobilo klientu personiskie dati ir drošībā," intervijā "Bild" apgalvo Obermans.

Tikmēr Finanšu ministrijas pārstāvis notikušo nosaucis par "nopietnu uzticības laušanu", bet arodbiedrību līderis Lotārs Šrēders, kurš ir "Deutsche Telekom" uzraudzības padomes viceprezidents, to raksturojis kā "milzīgu skandālu".

Lielākais "Deutsche Telekom" akcionārs ir valsts, kurai pieder 32% akciju.

Šogad Vācijas sabiedrībā šoku jau izraisīja ziņas, ka veikalu ķēde "Lidl" algojusi detektīvus, kuri uzstādījuši miniatūras kameras, lai izsekotu uzņēmuma darbiniekus.

"Lidl" pat pamanījās filmēt savus darbiniekus, kad viņi atradās tualetēs vai bija pusdienas pārtraukumā, kā arī pētīja to attiecības ar trešajām personām ārpus darba laika.

Pēc tam līdzīgas ziņas parādījās par citiem tirdzniecības uzņēmumiem, piemēram, par mājturības preču ķēdi "Schlecker".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!