Vācijas Sociāldemokrātu partijas pārstāvis Gerts Veiskirhners ceturtdien aicināja Izraēlu iestāties Eiropas Savienībā (ES), norādot, ka valsts par bloka dalībvalsti varētu kļūt 15 gadu laikā.

"Es ļoti vēlētos redzēt Izraēlu kā ES pilntiesīgu dalībvalsti. Iestāšanās [ES] varētu tik īstenota 15 gadu laikā," laikrakstam "Hamburger Abendblatt" sacīja Veiskirhners.

Tomēr politiķis uzsvēra, ka Izraēlai būtu nepieciešams izpildīt zināmus nosacījumus, pirms valsts varētu kļūt par bloka dalībvalsti.

"Pirmkārt, valstij jāgarantē divu valstu risinājums" Izraēlas un palestīniešu konfliktā. "Otrkārt, Izraēlai ir jādemonstrē politiska vēlme iestāties ES," norādīja Veiskirhners.

Eiropas Parlamenta prezidents Hanss Gerts Poterings nesen aicināja Izraēlai piešķirt priviliģētu attiecību statusu ar ES.

Taču Veiskirhners noraida šādu ierosinājumu, uzsverot, ka Izraēlai ir jākļūst par pilntiesīgu ES dalībvalsti vai ir jāīsteno process, kas pie tā noved.

"Ņemot vērā Izraēlas ciešās attiecības ar Eiropu, tai jau ir sava veida priviliģētas partnerattiecības ar ES," sacīja Veiskirhners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!