Foto: AZAD 1%ER, "Facebook"

Nīderlandes rokeri nav vienīgie, kas devušies cīnīties pret radikālo islāmistu grupējumi "Islāma valsts" (IV), viņu piemēram sekojis arī motociklistu klubs no Vācijas, vēsta laikraksts "The Independent".

Vācijas motokluba "Median Empire" biedru grupiņa pievienojusies kurdu karotājiem, kuri kopš septembra vidus aizsargā Sīrijas pilsētiņu Kobani pret IV kaujinieku uzbrukumiem. Sociālajā tīklā "Facebook" publicēti attēli ar "brāļiem Sīrijā", kur redzami vīrieši ar ieročiem un kluba simboliku uz vestēm.

Citā ierakstā redzams kāds vīrietis ar ieroci, kurš tiek identificēts kā kluba viceprezidents. "Median Empire" klubam esot ciešas saites ar kurdiem.

Kobane atrodas pie pašas robežas ar Turciju, tās nonākšana "Islāma valsts" rokās nozīmētu, ka radikālie kaujinieki, kuri ieņēmuši plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kontrolētu lielu Sīrijas - Turcijas robežas posmu.

"Islāma valsts" uzbrukumu Kobanei sāka septembra vidū, ielencot pilsētu no trim pusēm. ASV vadītās koalīcijas gaisa triecieni ir palīdzējuši Kobanes aizstāvjiem pagājušajā nedēļā pēc aptuveni mēnesi ilgas dramatiskas cīņas atspiest islāmistu kaujiniekus no vairuma pilsētas rajonu

Vācu motociklisti nav pirmie, kas pievienojušies cīņai pret IV. Jau ziņots, ka cīnīties pret radikāļiem uz Irāku devušies vairāki Nīderlandes motokluba "No Surrender" biedri. 

Radikālais grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas.

ASV un to sabiedrot koalīcija, tai skaitā Lielbritānija, Francija un Austrālija, veic uzlidojumus islāmistu pozīcijām. Bijušais Pentagona vadītājs Leons Paneta uzskata, ka karš ar "Islāma valsti" ASV prezidenta administrācijas kļūdu dēļ varētu ilgt 30 gadus. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!