Vācu zinātnieki, kuri nodarbojušies ar prāmja "Estonia" bojājas izpēti, secinājuši, ka prāmis vētras laikā ir braucis pārāk ātri, bet ekipāžas centieni novērst kuģa nogrimšanu patiesībā to ir tikai veicinājuši, raksta "Spiegel Online".
Šādu paziņojumu izplatījuši prāmja bojāejas izpētei pieaicinātie eksperti no Hamburgas Kuģu modelēšanas baseina un Hamburgas Tehniskās universitātes hidrodinamikas izpētes centra.

Papildus jau nosauktajiem kā vienu no katastrofas iemesliem zinātnieki minējuši arī to, ka kombinētajā automašīnām un pasažieriem paredzētajā prāmī, kāds bija "Estonia", nebija adekvāta evakuācijas plāna.

Veicot izpēti, zinātnieki ņēmuši vērā dzīvi palikušo ekipāžas locekļu stāstījumu, radio informāciju, notikuma vietu un atrastās daļas no nogrimušā kuģa.

Pasažieru prāmis "Estonia" nogrima 1994.gadā Baltijas jūrā netālu no Somijas piekrastes vētras laikā, aizraujot dzelmē 852 cilvēku dzīvības. Kad katastrofas vietu sasniedza glābēji, ledainajā ūdenī bija izdzīvojuši tikai 137 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!