Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vadot motociklu bez aizsargķiveres galvā, ceļu satiksmes noteikumus nav pārkāpis, jo brauciens noticis "protokola pasākuma" laikā, norādījusi Krievijas Valsts autoinspekcijas Sevastopoles nodaļa.

10. augustā, kad Maskavā notika plaši opozīcijas protesti, Putins viesojās okupētajā Krimas pussalā, kur piedalījās prokremliskā motokluba "Nakts vilki" pasākumā. Kremļa saimnieks motociklistu kolonnas priekšgalā stūrēja motociklu "Ural" ar blakusvāģi.

Putinam un citiem brauciena dalībniekiem nebija galvā aizsargķiveres, ko iesniegumā Sevastopoles autoinspekcijai norādīja jurists Maksims Čihunovs, aicinot prezidentu saukt pie atbildības par satiksmes noteikumu neievērošanu.

Autoinspekcija atbildējusi uz Čihunova iesniegumu, paskaidrojot, ka brauciens noticis "protokola pasākuma" laikā pie slēgtas satiksmes, un satiksmes noteikumi uz šādiem pasākumiem neattiecas, atsaucoties uz pašu juristu, vēsta portāls "Sibīrija. Reālijas".

Čihunovs šādai autoinspekcijas atbildei nepiekrīt un sola to apstrīdēt: "Es uzskatu, ka likums visiem ir viens." Putins kā prezidents diez vai tiks saukts pie atbildības, atzīst Čihunovs, taču par pārkāpumu jāatbild vismaz viņu pavadošajiem cilvēkiem, viņš uzskata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!