Foto: AFP/Scanpix/LETA

Algotņu grupējama "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins piektdien paziņojis par jaunu "Vagner" rekrutēšanas centru atvēršanu 42 Krievijas pilsētās.

Prigožins, kurš savulaik dēvēts par Putina pavāru un iepriekš centās turēties ēnā, sākoties atkārtotajam Maskavas iebrukumam Ukrainā, atklāti atzinis, ka ir "Vagner" dibinātājs, un sācis spēlēt arvien pamanāmāku lomu Krievijas politikā. Taču tas daļā Krievijas elites izraisījis nepatiku, jo tā bijušo kriminālnoziedznieku, kas savulaik tiesāts par laupīšanu, neuzskata par piederīgu savam lokam.

Šobrīd Prigožina dibinātā algotņu banda Ukrainā uztur jau mēnešiem ilgstošo uzbrukumu Bahmutai un piedalās ofensīvās arī pret citām Ukrainas austrumu pilsētām.

Prigožina publiskotais jauno centru saraksts liecina, ka rekrutēšana notiks sporta centros un cīņas mākslas klubos.

"Neskatoties uz Ukrainas bruņoto spēku milzīgo pretestību, mēs tiksim uz priekšu," paziņoja Prigožins.

Viņš arī lika noprast, ka Krievijas Aizsardzības ministrija liek šķēršļus "Vagner" darbībai, bet solīja tos pārvarēt.

Prigožins iepriekš vervēja jaunus algotņus Krievijas cietumos, solot amnestiju pēc atgriešanās no kara, taču februāra sākumā viņš paziņoja, ka Aizsardzības ministrijas iespaidā vervēšana cietumos beigusies.

Spriedze starp Prigožinu un Aizsardzības ministriju ilgst jau vairākus mēnešus. Prigožins ir vairākkārt paziņojis par uzvarām kaujas laukā pirms Krievijas armijas, kritizējis Krievijas militāro vadību un pārmetis armijai, ka tā nepiegādā munīciju viņa algotņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!