Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas privātajam militārajam uzņēmumam "Vagner", visticamāk, ir izdevies panākt taktisku progresu Donbasā ap Vuhlehirskas spēkstaciju un tuvējo Novoluhanskes ciematu, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Daļa Ukrainas spēku šīs teritorijas varētu jau būt pametuši, ziņo Londona.

Lielbritānijas ministrija arī atgādina, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs šobrīd devies vizītē uz vairākām Āfrikas valstīm - Ēģipti, Etiopiju, Ugandu un Kongo Republiku. Krievija, ļoti iespējams, centīsies izmantot vizītes, lai starptautiskajā pārtikas krīzē vainotu Rietumus un iegūtu atbalstu no Āfrikas valstīm, kuras kopumā ir palikušas neitrālas attiecībā uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Kopš 2014. gada Krievija ir pielikusi ievērojamas pūles, lai nodrošinātu ietekmi visā Āfrikā, šajā kontinentā "Vagner" algotņus dislocējot kā vienu no galvenajiem ietekmes instrumentiem.

Krievija galvenokārt sadarbojas ar Āfriku, jo uzskata, ka tā Maskavai ļaus pietuvoties "lielvalsts" identitātei, uz kuru Krievija tiecas. Tās sekundārie mērķi, iespējams, ir nodrošināt preču koncesijas un pārliecināt Āfrikas valstis starptautiskajos forumos balsot atbilstoši Krievijas interesēm, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!