Foto: AFP/Scanpix/LETA
Aprīļa beigās un maija sākumā dažādos portālos un blogos krievu valodā izplatījās ziņas, ka Sīrijā kaujas laikā cietuši trīs uz izmēģinājumiem nosūtīti jaunākie Krievijas tanki T-14 "Armata", viens no kuriem iznīcināts pilnībā.

Saskaņā ar krievu portāla "Reportjor" ziņām tankiem pret Maskavas atbalstītās Damaskas valdības spēkiem karojošie kaujinieki Latākijas provincē trāpījuši ar ASV vadāmajām prettanku raķetēm "TOW-2B", kā rezultātā viens no trim cietušajiem T-14 iznīcināts.

Vai tā ir patiesība un vai T-14 patiešām bijuši Sīrijā, šķetinām šajā publikācijā.

Sīrija kā izmēģinājumu poligons


Dažādu bruņojuma sistēmu izmantošanas Sīrijā pats par sevi nebūtu nekāds brīnums. Kopš Krievija2015. gadā oficiāli sāka militāro kampaņu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēku atbalstam pilsoņu karā pret bruņotajiem nemierniekiem un džihādistu grupām, ziņots par dažādu ieroču izmēģinājumiem šajā kaujas laukā.

Jau 2015. gada beigās analītiķi norādīja, ka Sīrija Krievijai kļuvusi par laukumu "jaunajām spēļmantiņām" – ieroču un taktikas izmēģinājumiem. Tas dod iespēju Krievijai demonstrēt pasaulei un pašmājās savu militāro varenību, kā arī demonstrēt ieroču spējas potenciālajiem pircējiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!