Krievijā, kur kopš prezidenta Vladimira Putina nākšanas pie varas tiek radīts militārisma kults, tajā iesaistot arī bērnus, mūks un PSRS varonis Magadanā pārbaudījis jaunās paaudzes gatavību mirt par dzimteni, liecina informācija Magadanas apgabala reģionālās valdības tīmekļa vietnē.

Ar militārā, sporta un tehniskā centra "Podvig" ("Varoņdarbs") audzēkņiem, pasniedzot nodarbību "Par vīrišķību", tikās Krievijas varonis militārais lidotājs Igors Rodoboļskis un PSRS varonis tēvs Kiprijans (attēlā).

Abi lektori pastāstīja jauniešiem par to, kā ieguva valsts augstākos apbalvojumus. Pēc stāsta tēvs Kiprijans klausītājiem pajautājis, vai viņi "ir gatavi atdot dzīvību par dzimteni vai dzimto pilsētu". Visi klātesošie atbildējuši apstiprinoši, teikts pašvaldības portālā.

Mūks Kiprijans, kurš laicīgajā dzīvē bija pazīstams kā Valērijs Bukovs, ir bijušais kara aviācijas stūrmanis. Piedalījies PSRS karā Afganistānā, kur mīnas sprādzienā zaudēja abas kājas. Pēc tam pabeidza Kara aviācijas akadēmiju un turpināja dienestu Gaisa spēku galvenajā štābā. 1991. gadā Bukovam piešķirts PSRS varoņa tituls.

Kopš prezidenta Vladimira Putina nākšanas pie varas Krievijā vērojama padomju vēsturisko notikumu glorificēšana un spēcīga to identificēšana ar mūsdienu Krieviju kā vēsturiskās "cīņas pret fašismu" turpinātāju.

Militārais kults tiek izmantots kā tautu saliedējošs faktors un prezidenta varas stiprinātājs. Militārisma popularizēšanā tiek iesaistīti jaunieši un pat bērni bērnudārza vecumā un pareizticīgo iestāžu paspārnē.

Tāpat ir bijuši bērnu gatavības apliecinājumi iet "pēdējā kaujā" par Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!