Interneta virtuālās tērzētavas lappusēs šobrīd visi runā par 16.gadsimta franču astrologu un gaišreģi Nostradamu, kurš esot pareģojis uzbrukumus Pasaules tirdzniecības centram Ņujorkā.
Tūkstošiem cilvēku pa e-pastu saņēmuši vēstules ar šī pareģojuma tekstu, kura otrajā daļā norādīts, ka uzbrukums dvīņu torņiem kļūs par 3.pasaules kara aizsākumu.

Šobrīd internetā cirkulē vairākas pareģojuma teksta versijas. Viena no tām ir šāda:

"Jaunā gadsimta pirmā gada devītajā mēnesī
No debesīm nāks lielais Šausmu Valdnieks
Debesis degs 45 grādos
Uguns tuvojas jaunajai pilsētai."

Šis teksts aptuveni atbilst Nostradama pareģojumu sestajam gadsimtam 97.četrrindei. Vairākās grāmatās, kurās skaidroti Nostradama pareģojumi, rakstīts, ka četrrindes pirmā rinda -jaunā gadsimta pirmā gada devītajā mēnesī - attiecas uz 2001.gada septembri. Savukārt 45 grādi tiek skaidroti kā Ņujorkas atrašanās vieta uz 45.platuma grāda.

Taču patiesībā Ņujorka atrodas nedaudz zem 41.platuma grāda, turklāt Nostradama tekstā nekāds lielais karš nav minēts, pretēji tam, ko cilvēki raksta elektroniskajās vēstulēs. Daudzās vēstulēs četrrindei ir patvaļīgi pievienots turpinājums, kuru ar Nostradama pareģojumiem savienot ir grūti:

"Jorkas pilsētā būs liels sabrukums.
Haoss sagraus divus dvīņu brāļus.
Lielais cietoksnis kritīs, dižais vadonis padosies.
Trešais lielais karš sāksies, kad lielā pilsēta degs."

"[Šo otro četrrindi] NAV rakstījis Nostradams," uzsvērts Nostradama pareģojumu pētniecībai veltītās mājas lapas www.nostradamus-repository.org paziņojumā.

Patiesība vai viltojums, taču šo četrrindu dažādas versijas tagad ik dienas tiek izsūtītas neskaitāmiem cilvēkiem.

Nostradama pareģojumi vienmēr kļūst īpaši populāri, kad pasaulē notiek kas satraucošs un nozīmīgs. Grāmatnīcās pārdevēji aģentūrai "Reuters" atzīst, ka kopš otrdien notikušajiem teroristu uzbrukumiem Ņujorkā un Vašingtonā pieprasījums pēc Nostradama pareģojumu grāmatām ir strauji pieaudzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!