Seksuāli apmierināti strādājošie sniegtu lielāku ieguldījumu ekonomikā, secināts starptautiskā seksuālās dzīves jautājumiem veltītā konferencē, kas ceturtdien sākās Singapūrā.
"Seksuālā veselība nenozīmē tikai to, ka nav slimību vai disfunkcijas. Tā nozīmē arī spēju gūt prieku no intīmām attiecībām," sacīja Āzijas Seksoloģijas federācijas dibinātājs Emīls Ngs. "Savukārt seksuāli apmierināti darbinieki nodrošinās visas nācijas labklājību un produktivitāti," viņš secināja.

"Kad ekonomika pārdzīvo grūtus laikus, samazinās arī cilvēku seksuālā aktivitāte - nevis seksuālu, bet gan finansiālu problēmu dēļ. Tas ir kā apburtais loks."

Speciālisti arī atzina, ka dažādi reliģijā balstīti mīti var radīt sociālas problēmas, kas savukārt ietekmē darbaspējas.

Seksualitātes un ekonomikas jomas krustojās jau sešdesmitajos gados, kad tika izgudrotas kontracepcijas tabletes, kas ļāva sievietēm efektīvāk kontrolēt dzimstību un palielināja sieviešu īpatsvaru darba tirgū.

Konferencē, kas ilgs četras dienas, Āzijas seksologi apspriedīs arī vairākus citus jautājumus, tostarp "G" un "P" punktus, citas erogēnās zonas, Viagrai līdzīgus medikamentus, seksualitāti pusmūža vecumā un Kamasutras mūsdienu interpretāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!