Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pakāpeniski virza priekšplānā jauno paaudzi, komentējot valsts galvas administrācijas vadītāja Sergeja Ivanova atcelšanu un Antona Vaino iecelšanu šajā amatā, aģentūrai "Interfax" skaidro Krievijas politologs Jevgenijs Minčenko.

Vaino ir cilvēks no vecās Putina komandas, skaidro Starptautiskā politiskās ekspertīzes institūta direktors Minčenko. Vaino jau no paša sākuma bija viena no Putina komandas uzlecošajām zvaigznēm, viņš uzskata.

"Viņa paaugstināšana kopumā nebija apspriežama, jautājums bija tikai par pozīciju," norāda eksperts. Politologs neuzskata, ka pēkšņā prezidenta komandas vadītāja maiņa būtu saistāma ar gaidāmajām Valsts domes vēlēšanām. Viņaprāt vēlēšanas nesola nekādus lielus pārsteigumus.

Vēstīts, ka Putins piektdien atbrīvoja no amata Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju, savu tuvākā loka cilvēku Sergeju Ivanovu. 63 gadus vecais Ivanovs tagad būs prezidenta īpašais pārstāvis ekoloģijas un transporta jautājumos.

Savukārt par jauno Putina komandas vadītāju iecelts Ivanova vietnieks 44 gadus vecais Antons Vaino. Tallinā dzimušais Vaino ir bijušā Igaunijas Kompartijas pirmā sekretāra Karla Vaino mazdēls, raksta "Delfi.ee".

Ivanovs ir Krievijas Drošības padomes loceklis un bijušais VDK darbinieks. Deviņdesmito gadu beigās, kad Putins bija Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs, Ivanovs tika iecelts par viņa vietnieku. Nākot pie varas, Putins Ivanovu nosauca kā vienu no pieciem cilvēkiem, kuriem viņš uzticas visvairāk.

63 gadus vecais Ivanovs Krievijas prezidenta biroju vadīja kopš 2011. gada. Iepriekš viņš ir bijis premjera vietnieks un aizsardzības ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!