Foto: AFP/Scanpix

Vairāk nekā 200 cilvēku ievainoti policijas un protestētāju sadursmēs Tunisijas pilsētā Siljānā. Lai izgaiņātu demonstrantus, kuri pieprasa darbu, policija pielietojusi asaru gāzi un gumijas lodes, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pienāk arī ziņas, ka slimnīcās ārstējas ar šautām brūcēm ievainotie, norāda BBC.

Pilsētas iedzīvotāji protestē pret to, ka kopš tautas sacelšanās 2011. gada janvārī, kad tika gāzts valsts autoritatīvais prezidents Zinelabidīns ben Ali, nav radīts pietiekams daudzums darbavietu.

Demonstrācijas sākās otrdien un turpinājās trešdien, iestādes un uzņēmumi pilsētā bija slēgti, bet arodbiedrības aicina protestētājus turpināt demonstrācijas arī ceturtdien. Līdz trešdienas vakaram ievainoto skaits ir pārsniedzis 200 cilvēku, ziņo vietēji mediķi.

Protestētāji bloķē ielas ar barikādēm un dedzina riepas, bet drošības spēki pilsētā izvietojuši vairākas bruņotās automašīnas, vēsta aģentūra AFP. Pilsētas centrā redzami asaru gāzes mākoņi.

Kopš prezidenta Zinelabidīna ben Ali gāšanas, ko izraisīja protesti par ekonomisko situāciju valstī, bezdarbs Tunisijā ir paaugstinājies un saskaņā ar oficiāliem datiem sasniedz 18%, skaidro BBC. Tunisija ir viena no valstīm, kur aizsākās protestu vilnis, ko sauc par “Arābu pavasari”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!