Foto: Reuters/Scanpix

Vairāk nekā 400 sīriešu civiliedzīvotāju no Alepo aplenktās austrumdaļas, ko kontrolē nemiernieki, pārbēguši uz pilsētas Hanano rajonu, ko pēdējās dienās ieņēmuši valdības spēki, svētdien paziņojusi Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ("Syrian Observatory for Human Rights", SOHR).

Tikmēr simtiem citu Alepo civiliedzīvotāju devušies tālāk uz pilsētas austrumiem, baidoties, ka režīma spēku uzbrukums var savilkt aplenkuma loku vēl ciešāk.

SOHR arī norāda, ka 30 ģimenes devušās uz kurdu kontrolēto Alepo daļu. Vēl nesen organizācija ziņoja, ka nemiernieki liedz cilvēkiem turp doties.

Lēsts, ka aplenktajā pilsētas austrumdaļā, kas četru gadu laikā smagi cietusi valdības spēku uzlidojumos, atrodas kopumā 250 000 - 300 000 civiliedzīvotāju. Cilvēkiem trūkst pārtikas, un, kā norāda starptautiskā organizācija "Ārsti bez robežām" (MSF), astoņas no deviņām slimnīcām cietušas uzlidojumos un vairs nespēj turpināt darbu.

Sīrijas valsts mediji vēsta, ka režīma spēki sestdien pilnībā ieņēmuši Hanano - lielāko nemiernieku kontrolēto Alepo rajonu. Naktī notikušas jaunas kaujas tuvējos Haidarijas un Sahuras rajonos, ziņo SOHR.

Sestdien Sīrijas armijas uzlidojumos un artilērijas apšaudēs vairākos Alepo rajonos nogalināti vismaz 18 civiliedzīvotāji, līdz ar to kopš 15. novembra, valdības izvērstās ofensīvas sākuma, dzīvību zaudējuši jau 219 mierīgie iedzīvotāji, tai skaitā 27 bērni.

Savukārt nemiernieki naktī pastiprinājuši raķešu apšaudes pilsētas rietumu rajonos, nogalinot vismaz četrus civiliedzīvotājus un ievainojot vairākus desmitus, tādējādi kopumā viņu uzbrukumos kopš ofensīvas sākuma nogalināti 27 civiliedzīvotāji, tai skaitā 11 bērni.

Krievija apgalvo, ka nemiernieki izmanto aplenktā Alepo rajona civiliedzīvotājus kā dzīvo vairogu, bet ANO norāda, ka cilvēki neiedrošinātās pamest šo rajonu, baidoties no iespējamajiem valdības spēku arestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!