Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vairāk nekā 50 cilvēki pievienojušies solidaritātes badastreikam opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstam, ko aizsāka Maskavas biologs un bijušais profesors Nikolajs Formozovs, ziņo portāls "Currenttime".

Zinātnieks akciju cietumā ieslodzītā Navaļnija atbalstam sāka 10. aprīlī. Viņš sociālajā medijā "Facebook" izveidoja grupu "Badastreiks solidaritātei ar Alekseju Navaļniju". Akcijai var pievienoties jebkurš interesents.

Formozovs gan norāda, ka nevienu nespiež un nemudina sākt badastreiku, bet informē par notiekošajām nelikumībām, liedzot ieslodzītajam varas kritiķim pienācīgu medicīnisko palīdzību.

Intervijā "Radio Svoboda" Formozovs stāst, ka akcijai pievienojušies cilvēki no dažādām Krievijas un pasaules pilsētām no Vladivostokas līdz Vīnei.

"Kā biologs es lieliski saprotu, ka Alekseja dzīvība ir apdraudēta un ka situāciju var mainīt tikai masveida pilsoniskā solidaritāte un atbalsts viņa prasībām," skaidro Formozovs.

Ziņots, ka 44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17. janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus ārstējās pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

31. martā viņš cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!