Krievijā ražota lidmašīna eksplodējusi un avarējusi Angolas ziemeļaustrumos, un katastrofā gājuši bojā vairāki desmiti cilvēku, trešdien informēja valsts civilās aviācijas pārvalde.
Angolas civilās aviācijas pārvaldes darbinieks pastāstīja aģentūrai "Reuters", ka lidmašīna "An-26" avarējusi valsts ziemeļos un negadījuma cēloņi tiek izmeklēti, taču apgalvoja, ka bojā gājušo skaits nav 48 cilvēki, kā ziņoja Portugāles ziņu aģentūra "Lusa", bet mazāks.

Humānās palīdzības darbinieki sacīja aģentūrai "Reuters", ka, pēc viņu domām, pasažieri ir bijuši Angolas pilsoņi, pārsvarā tirgotāji, kas devās uz galvaspilsētu Luandu iepirkt un pārdot dažādas preces.

"Lusa" agrāk ziņoja, ka otrdien Angolas ziemeļos avarējušajā lidmašīnā bija 48 Krievijas pilsoņi.

"Pēc jaunākās informācijas, lidmašīnā neatradās neviens krievs un apkalpe bija ukraiņi. Lidmašīna bija ražota Krievijā, taču piederēja Angolas kompānijai," stāstīja informētā persona.

Aģentūra "Lusa", atsaucoties uz lidmašīnas operētājkompānijas "Guicango" preses sekretāra sniegto informāciju, ziņoja, ka lidmašīnā, kura otrdienas vakarā avarēja netālu no Angolas pilsētas Sorimo, bija 42 pasažieri.

Pagājušajā gadā kaujinieku grupējums UNITA uzņēmās atbildību par vismaz divu Krievijā ražotu lidmašīnu "Antonov" notriekšanu. Viena no tām avarēja Lundasulas provincē, kur notika arī otrdienas katastrofa.

UNITA avoti nevarēja aģentūrai "Reuters" komentēt aizdomas, ka lidmašīnas eksplodēšanā vainojami šā grupējuma kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!