Vispasaules krievvalodīgās preses asociācijas prezidents Vadims Rabinovičs, kuram pieder vairāki masu informācijas līdzekļi Izraēlā un Ukrainā, apstiprinājis, ka viņš vēlas iegādāties Krievijas mediju magnātam Vladimiram Gusinskim piederošās akcijas telekompānijā NTV.
"Mēs patiešām esam izteikuši Gusinska grupai piedāvājumu pārdot mums akciju paketi. Runa ir par biznesu un ekonomisko lietderību. Cik tas šobrīd ir reāli, grūti spriest. Juristi strādā," otrdien publicētā intervijā laikrakstam "Moskovskij komsomoļec" atzinis Rabinovičs.

Mediju magnāts uzsvēra, ka viņa rīcībā nav politisku motīvu, "kur nu vēl Maskavas viltīgās rokas".

Tikmēr NTV ģenerāldirektors Boriss Jordans nevēlējās komentēt Gusinskim piederošo NTV akciju iespējamo pārdošanu. "Es tur nekādi nevaru piedalīties, jo tās ir Gusinska personīgās akcijas un tā ir viņa personiskā darīšana," otrdien publicētā intervijā laikrakstam "Vremja MN" sacīja Jordans.

Viņš arī atzina, ka NTV ir parādā Gusinskim un holdingam "Media-MOST". "Mēs gatavojamies rīkot sarunas ar viņiem, tāpat kā ar citiem kreditoriem, pārstrukturizēt parādu un maksāt," teica Jordans.

Iepriekš kādā intervijā aģentūrai "Interfax" NTV ģenerāldirektors paziņoja, ka telekompānijas parāds šobrīd ir aptuveni 100 miljoni ASV dolāru (60 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!