Foto: AP/Scanpix/LETA

Vairākums vāciešu vēlas, lai Ukraina iesaistās sarunās ar Krieviju par kara pārtraukšanu, liecina pēc ziņu aģentūras DPA pasūtījuma veikta aptauja.

Socioloģisko pētījumu firmas "YouGov" aptaujā cilvēkiem tika jautāts, vai, viņuprāt, Ukrainai šobrīd vajadzētu vai nevajadzētu vest sarunas ar Krieviju par kara izbeigšanu?

55% aptaujāto atbalstīja tūlītēju miera sarunu sākšanu, bet 28% bija noskaņoti pret šādu soli.

Vairākums aptaujāto vāciešu - 54% - iebilst pret to, ka NATO uzaicinātu Ukrainu kļūt par alianses dalībvalsti.

Aptauja tika veikta no 5.maija līdz 10.maijam un tajā piedalījās 2147 cilvēki.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jūlijā apmeklēs NATO samitu Lietuvā, kur cer gūt lielāku skaidrību par Ukrainas ceļu uz NATO.

"Nedz lielākā daļa ukraiņu, nedz lielākā daļa eiropiešu, nedz visas NATO telpas iedzīvotāju vairākums nesapratīs alianses līderus, ja šajā samitā Viļņā neizskanēs pelnītais politiskais uzaicinājums Ukrainai pievienoties aliansei," aprīlī sacīja Zelenskis.

Viņš vēlas panākt paātrinātu Ukrainas uzņemšanu NATO, taču ASV, Vācija un citas alianses valstis izturas atturīgi pret šādu ideju, ņemot vērā, ka viens no pievienošanās priekšnosacījumiem ir prasība, lai valsts nav iesaistīta bruņotā konfliktā.

Zelenskim svētdien Āhenē tiks piešķirta starptautiskā Kārļa Lielā balva, bet pagaidām nav skaidrs, vai prezidents apmeklēs šo pasākumu klātienē.

Kārļa Lielā balva piešķirta Zelenskim un visai Ukrainas tautai par Eiropas vērtību aizstāvēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!