Otrdien agri no rīta, kad ASV, britu un afgāņu opozīcijas spēki turpināja meklēt Osamu bin Ladenu Toraboras kalnos Afganistānas austrumos, tika sagūstīti seši "Al Qaeda" kaujinieki, ziņo aģentūra "Afghan Islamic Press" (AIP).
No avotiem Afganistānā aģentūrai kļuvis zināms, ka visi seši bijuši ievainoti arābu tautības kaujinieki un viņi sagūstīti Melavas rajonā un nogādāti Agamas bāzē aptuveni sešus kilometrus uz ziemeļiem no Toraboras.

"Attīrīšanas" operācija sākās pēc tam, kad ASV gaisa triecieni pagājušās nedēļas nogalē izdzina "Al Qaeda" kaujiniekus no viņu pēdējās paslēptuves Toraborā, un tā varētu beigties otrdienas vakarā, ziņo AIP.

Citos ziņojumos teikts, ka ASV un britu karaspēka speciālās vienības pārmeklē Toraboras alu kompleksu un vāc izlūkošanas datus par bin Ladena islama kaujinieku grupu un viņa palīgiem.

No 500 līdz 2000 "Al Qaeda" dažādu tautību kaujinieku bēguļo, bet ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds teicis, ka neesot zināms, vai bin Ladens ir viņu vidū. Viņi mēģina izglābties un nokļūt Pakistānā.

Afgāņu pārstāvis Zainulla teica, ka līdz šim Nangarharas provincē sagūstītie 40 "Al Qaeda" kaujinieki tiks nodoti Afganistānas pagaidu valdībai, kas 22.decembrī sāks darbu Kabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!