ASV plāno tuvākajā laikā armijā iesaistīt ārzemniekus, lai šādi atrisinātu ārstu un medmāsu, kā arī karavīru ar svešvalodu zināšanām trūkumu militārajā dienestā, pirmdien vēsta lenta.ru.
Izstrādātā programma ļaus ASV gaisa spēkiem, jūras spēkiem un sauszemes spēkiem armijā iesaistīt ne tikai "Green Card" īpašniekus, bet arī tos ārzemniekus, kam ir pagaidu vīzas. Pieteikties amerikāņu armijā turpmāk varēs ASV augstskolās studējošie, darba vīzu īpašnieki, kā arī personas, kam piešķirts bēgļu statuss.

Eksperimentālās programmas ietvaros viena gada laikā armijā plānots iesaistīt līdz pat tūkstotim ārzemnieku, kuri ASV likumīgi uzturējušies vismaz divus gadus.

Pašlaik ASV armijā trūkst ap tūkstoti ārstu, zobārstu un medmāsu, bet kopumā militārajā dienestā šiem amatiem paredzēti 24 tūkstoši vakanču.

Visvairāk ASV karaspēkam pietrūkst neiroķirurgu un dermatologu, kas ārstētu Irākas un Afganistānas karavīrus ar smadzeņu traumām vai apdegumiem.

ASV militārajam dienestam nepieciešami arī virsnieki un karavīri, kuri pārvalda svešvalodas. Vispieprasītākā ir arābu valoda, kuru var izmantot misijās Irākā un Afganistānā. Armijā noderētu arī albāņu, korejiešu, somāliešu, malaiziešu, ķīniešu, turku un čehu valodā runājošie.

ASV armijā pašlaik dien ap 29 tūkstošiem ārzemnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!